FjordurMC

De server is nu offline.

Verbind met dit IP adres: 66.59.210.162

Internet Explorer

Internet Explorer is niet ondersteund. Upgrade alstublieft naar een meer moderne browser.

Forum

Om gebruik te maken van het forum en om alle onderwerpen en categoriën te bekijken, moet je inloggen.

Het auction house
Gestart door Oakinerator

Oakinerator

Oakinerator

Owner
Geregistreerd
16 Jul 2023
Laatst gezien
05 Nov 2023
Topics
2
Posts
2

Wat is een auction house?

Op de server willen we traden aanmoedigen om aan je bouwmaterialen te komen. Om dit mogelijk te maken, zijn er twee opties op de server:

 1. Je trade rechtstreeks met mensen online voor items of IG geld (/pay <player> <bedrag>)
 2. Je maakt gebruik van het auction house (/ah)

Het auction house maakt het mogelijk om aanbiedingen (listings) te maken en deze verder aan te bieden als je offline bent. Op deze manier kan je jouw "shop" toch openhouden en kan je deze eenvoudig raadplegen van overal in de server!

Ook de server verkoopt in het auction house items. Zo kan je bijvoorbeeld een Elytra kopen van de server voor 7.500 €. Op deze manier maken we het voor iedereen mogelijk om toch end game spullen te bekomen.

Hoe werkt het?

Het hele auction house werkt rond het commando /ah. Als je dit commando gebruikt, zal je onderstaand scherm te zien krijgen:

In het bovenste luik kan je het auction house terugvinden met daarin alle lopende aanbiedingen van de server en andere spelers. Door over een item te gaan staan, kan je bekijken wat het item is, de kostprijs, wie het verkoop en hoelang de aanbieding nog loopt (standaard 3 weken). 

Wil je iets kopen? Klik dan links op het item om vervolgens op het groene stained glas te klikken. Foutje gemaakt, klik dan op het rode.

 

En dan het financiële luik...

Nu, traden is mogelijk op de server door de in-game currency die we gebruiken. Hieronder geven we nog eventjes de principes weer. Je kan geld verdienen door:

 1. Te voten. Elke vote geeft je 50 €
 2. Nieuwe mensen krijgen standaard 100 €

Je kan je balance op elk moment bekijken door het commando /balance te gebruiken. Toch ook een beetje curieus naar het saldo van iemand anders? Gebruik /baltop om de server ranking te bekijken.

 

Met dit gezegd zijnde, op van het auction house gebruik te maken zijn er enkele kosten aan verbonden. Ja de server gaat belastingen innen, hoe gaat dat nu ook anders...

Elke listing die aangemaakt wordt zal je 10 € kosten, ongeacht of deze verkocht werd of niet. Nadat je deze listing fee hebt betaald, zal je aanbieding 21 dagen zichtbaar zijn.

Is je item verkocht? Great job! Je zal het geld onmiddelijk ontvangen min 5% belastingen op de verkoopprijs. Heb je iets verkocht voor 100 €, dan ontvang je dus 95 €. Er is wel een maximum van 250 € belastingen per verkoop.

 

Commando's

Om van het auction house gebruik te maken, geven we hieronder nog even alle commando's weer:

 • /ah ==> Opent het auction house menu
 • /ah sell <prijs> <hoeveelheid> ==> Maakt een listing aan. Opgelet: enkel het item of de stack in je handen kan verkocht worden.
 • /ah selling ==> Opent het menu en geeft een overzicht van alles wat je momenteel verkoopt.
 • /ah sold ==> Geeft een overzicht van alles wat je tot nu toe verkocht hebt.
 • /ah cancel ==> Annuleert al jouw huidige listings (geen terugbetaling van de 10 €!).
 • /ah expired ==> Bekijk jouw listings die verlopen zijn.
 • /balance ==> Geeft jouw huidige rijkdom weer. 
 • /baltop ==> Geeft de ranking weer van de rijkste spelers.

 

FAQ

 • Q: Hoe verkoop ik meer dan 1 stack per listing?
 • A: Meer dan 1 stack verkopen is mogelijk als je werkt met een shulkerbox. Het auction house geeft weer wat in de shulkerbox zit, waardoor je in 1 keer 1.728 items kan verkopen, per listing.
 • Q: Hoeveel listings kan ik eigenlijk tegelijk aanmaken?
 • A: Dit is afhankelijk van je rank op de server. Standaard kan iedereen 3 listings tegelijk hebben. Eens je een veteraan bent (oranje Fjordurian tag), kan je 5 listings hebben. Donators hebben extra voordelen, zie de volgende link per rank hier

 

Ontbreekt je toch nog info op deze pagina? Geef ons dan gerust een seintje via de comments!

Oakinerator · 7 maanden geleden · Laatst bewerkt: 7 maanden geleden